FRUITIG!

juli 29, 2013


Onze tuin is niet bijzonder groot, maar wel heb ik plaats gemaakt voor wat kruidenplanten en struiken met vruchten. En dit jaar zit de struik met aalbessen echt ontzettend vol trosjes met rode, glanzende bolletjes. Lekker voor in de yoghurt!
Inmiddels eet ik elke dag een bakje yoghurt met dit rode fruit. En ook is er al een kwarttaart mee gemaakt. Maar de struik raakt maar niet leeg. Dus inmiddels ook maar wat aalbessen ingevroren. Eerst los invriezen en na een uur of 2 kan je de losse bevroren besjes in een zakje bij elkaar doen. Om op een later moment nog eens te eten of straks samen met de bramen te verwerken. Want ook die struik barst van de vruchten. Maar die komen pas eind augustus er van af. En ik heb er jam van gemaakt. Een heerlijk frisse zoete jam. Ingekookt met (gelei)suiker. 
En nu de jampotjes gevuld zijn, moet daar natuurlijk iets leuks mee worden gedaan. Zo in alleen een saai glazen potje ziet het er wat saai uit allemaal. Dus heb ik leuke labels gemaakt en erop geplakt. Een lapje stof geknipt om de deksel te camoufleren en een geinig label eraan gehangen.
Dit label heb ik gemaakt van aluminium tape (Action). Het idee zag ik onlangs bij een van jullie op een blog... maar wie dat nu ook alweer was?? Een dun stukje karton vormt de basis, gewoon van een verpakking. Daarop drie laagjes tape aan de ene kant, een aan de andere kant. In de driebubbele laag kan je dan een tekst schrijven met een stompe naald of pen die het niet meer doet. In een leuke vorm knippen, gaatje erin en klaar is je blikken label! Ook leuk voor aan een kadootje bijvoorbeeld. Zo eenvoudig en een geweldig resultaat. Verder nog even een rondje uit een vrolijk lapje katoen knippen, strikje erom en een label er op.

Zo, mijn potjes jam zijn klaar voor consumptie en leuk als cadeau om weg te geven!

You Might Also Like

14 reacties

  1. YUM!! Aalbessen zijn lekker. Mooi handschrift heb jij.
    Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. owww mooie labeltjes!!!!
    dank je wel voor het idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohhh heerlijk lijkt me die jam!Had vorige week in onze vakantie ook uit een homemade winkeltje in Thorn eigengemaakte frambozensaus gekocht...heerlijk op vanille ijs of in de yoghurt.De labels is ook een KEI tof idee!Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een luxe, je eigen besjes en bramen. Super lekker.
    En wat een gave labels! Ik zal toch ook maar weer eens naar de Action gaan.

    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat maakt de natuur toch heerlijke snoepjes hè. En zoals jij ze verwerkt hebt je nog veel langer plezier van.
    Eet smakelijk.
    Liefs, Melanie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige foto's en wat ben je productief geweest! Heel leuk idee van de labels, ik ben het nog niet tegengekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hè, wat vervelend, nu moet ik morgen weer naar de Action (haha)

    Ben zelf ook dol op aalbessen, ik doe ze meestal in een fruittest en doe er dan een laag suiker overheen. Even een nachtje laten staan en een paar flinke lepels van deze gesuikerde bessen door de vanillevla. Mmmmmm, wat lekker.

    Groeten,

    Juffrouw Mier

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk je bessenjam en zo leuk met de labels, gaaf idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk als je dat zelf kunt maken.
    En hoe plezant is het dan om in de kelder al deze lekkere voorraden te zien staan.
    Zoals bij mij: zwarte bessen op jenever (aperitief), confituren, fruitsap (druiven)en boontjes op grootmoeders wijze.
    Echt genieten!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuke labels heb je gemaakt. Prachtige potten jam !

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Geweldig die labels, wat een leuk idee. Ik heb het gepind! Dank je wel voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi gedaan die labels, het maakt de potjes jam helemaal af!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ziet er heerlijk en vooral ook erg leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen

CURRENTLY ON INSTAGRAM

DISCLAIMER

Copyright © 2012-2017 Stéphanie Haytink | All Original Content. All Rights Reserved. No part of this publication may be sold or used for resale, reproduced and/or made public through social media, printing, photocopying, microfilm or any other means without prior written permission of Stéphanie Haytink, Handwerkjuffie